System do diagnostyki arytmii PocketECG dostępny również w Szwecji i Norwegii

Medicalgorithmics S.A., dostawca zaawansowanych rozwiązań dla kardiologii, podpisał kolejne umowy na dystrybucję usług przy użyciu technologii PocketECG. Umowy zostały podpisane ze spółkami z Grupy Vingmed z Norwegii oraz ze Szwecji. Oznacza to rozszerzenie kooperacji ze skandynawską Grupą, z którą od 2017 roku Medicalgorithmics współpracuje na terenie Danii

Spółka Medicalgorithmics rozszerza współpracę ze skandynawską Grupą Vingmed w zakresie sprzedaży flagowego sytemu Spółki do diagnostyki arytmii serca – PocketECG. Umowy zostały podpisane z firmami Vingmed AS z Norwegii oraz Vingmed AB ze Szwecji. Umowy zobowiązują partnera do zakupu i aktywacji minimum 600 urządzeń PocketECG w ciągu dwóch lat oraz minimum 20% wzrostu zamówień w kolejnych latach.

Grupa Vingmed jest jedną z największych firm w krajach skandynawskich w zakresie dystrybucji produktów medycznych i świadczenia usług z ich wykorzystaniem. Grupa specjalizuje się między innymi w dziedzinie kardiologii i radiologii.

„Podpisanie kolejnych umów z Grupą Vingmed jest potwierdzeniem wysokiej jakości naszych urządzeń oraz usług. Pod koniec 2017 roku podpisaliśmy umowę na dystrybucję systemu PocketECG z tym samym partnerem w Danii. Wkrótce potem zostało rozpoczęte pilotażowe wdrożenie w dużym szpitalu w Kopenhadze. Dobre opinie środowiska lekarskiego i pacjentów szybko przełożyły się na sprzedaż systemu do kolejnych szpitali. Obecnie PocketECG wspomaga diagnostykę pacjentów już w pięciu renomowanych szpitalach w Danii. Do tej pory pod opieką kilkudziesięciu kardiologów zdiagnozowaliśmy w tym kraju ponad 1500 pacjentów, a nasz system przeanalizował 100 tysiecy godzin monitoringu pracy serca. Świetne referencje od duńskich klientów zaowocowały podpisanymi właśnie umowami na nowe kraje – Norwegię i Szwecję,” – mówi Marek Dziubiński, Prezes Medicalgorithmics S.A.